HOUT

 7u praktijk hout + 2u theorie hout

De leerlingen maken kennis met het voornaamste tekengereedschap, de papierformaten en de lijnsoorten. Ze leren tekeningen en schetsen lezen en leren zelf op schaal tekenen met aandacht voor de 3 aanzichten en de bijhorende correcte maataanduiding.  

De meest gebruikte gereedschappen komen aan bod. De leerlingen leren werken met verschillende soorten meet- en afschrijfgereedschap, vormgevend gereedschap en gereedschap voor oppervlaktebehandeling (schuurpapier, vernisborstel,…).

De leerlingen vernemen ook meer over het groeiproces van bomen en hoe ze spint- van kernhout kunnen onderscheiden. Daarnaast leren ze meer over enkele veel voorkomende  loof- en naaldbomen en de toepassingsmogelijkheden en de duurzaamheid van verschillende houtsoorten.

VOEDING

4u praktijk voeding + 1 u theorie voeding

Tijdens de lessen voeding maken de leerlingen kennis met de voedingssector, en de verschillende activiteiten, organisaties, beroepen en opleidingsmogelijkheden die deze sector rijk is.  Daarnaast bestuderen ze verschillende elementen die te maken hebben met zorg voor voeding: kennismaking met de keuken, samenstellen van een maaltijd, gebruiken van kookboeken, dekken van een tafel, tafelmanieren, e.d.

VERZORGING

  3u praktijk verzorging + 1 u theorie verzorging

Tijdens de lessen verzorging leren de leerlingen  wat precies een aangename studeer-, ontspannings-, slaap- en toiletruimte is. Ze leren welke taken het dagelijks en het wekelijks reinigingsproces omvatten, hoe die taken ingepast kunnen worden in de dagelijkse activiteiten, welke de gepaste reinigingsmiddelen zijn,… Ook het reinigingsproces van textiel en het kiezen van de juiste wasmiddelen komen hier aan bod. Sorteren, voorbereiden, wassen, spoelen, drogen, … vormt voor de leerlingen geen probleem meer.