Welkomstwoord

 

  

                                        

         

 

Welkom op de website van onze Middenschool.

Ben je op zoek naar “jouw” secundaire school…  op zoek naar een school met “net iets meer”?        Dan ben je misschien nu op de juiste website terechtgekomen…   


In een paar zinnen onze school voorstellen lijkt ons onmogelijk. 

Wij nodigen  u graag uit om even door onze website te surfen en zo kennis te maken met het dagelijkse gebeuren in en rond onze schoolmuren. 

Dankzij een zeer uitgebreide leerlingenbegeleiding worden alle leerlingen op de juiste manier begeleid en geholpen.  Hierbij is onze kleinschaligheid een zeer grote troef: wij kunnen zeer ver gaan in de persoonlijke, individuele begeleiding en dàt maakt ons UNIEK in de regio.

Naast het reguliere basispakket (28 lesuren per week) werken wij sindsdien binnen de vrije ruimte (4 lesuren per week) met hedendaagse en attractieve STEM-gerichte modules welke alternerend aan bod komen. Dit betekent dat onze leerlingen op het einde van de eerste graad van een ruim aanbod hebben kunnen genieten waardoor de studiekeuze bij de overgang naar de tweede graad gemakkelijker wordt.

NIEUW !!! Op 4 januari zijn we gestart met een OKAN-klas (onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers) Zij krijgen 22 u Nederlands per week, 2u Levensbeschouwing, 2u wiskunde, 1u techniek en 1u lichamelijke opvoeding. 

Onze school is gelegen te midden van de weinige groene ruimtes die Leuven en omstreken nog telt. Weg van de drukte en toch vlakbij de stad wordt hier de basis gelegd van een boeiende schoolloopbaan. 

Binnen een duidelijk uitgetekende structuur en met duidelijke afspraken zorgt een deskundig team er voor dat de leerlingen de kans krijgen hun eigen persoonlijkheid en bekwaamheden ten volle te ontwikkelen.

Elk kind heeft talent… het is ónze taak om dit talent te ontdekken en het een boost te geven zodat het in een verdere schoolloopbaan kan worden geoptimaliseerd. Dankzij een gezonde mix van inspanning en ontspanning zullen wij hier zeker samen in slagen!

Wij hopen u snel te mogen ontmoeten...

 

 

Liesbeth Van Goethem

Directeur GO middenschool Ter Beuke